my-anime-forum

Heya, girls&boys daca sunteti un anime&manga fan intrati aicea.
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Latest topics
» Guess the shoujo^.^
Wed Mar 21, 2012 4:40 am by dressale

» How to lose weight
Wed Mar 21, 2012 4:34 am by dressale

» How to lose weight
Wed Mar 21, 2012 3:58 am by dressale

» Hello people^^
Fri Jan 07, 2011 7:20 am by dressale

» ur real color
Thu Nov 18, 2010 9:15 am by vatansever223

» Let's count to 1.000.000
Thu Nov 18, 2010 9:15 am by vatansever223

» Ryuk sau Rem?
Thu Nov 18, 2010 9:15 am by vatansever223

» SALUT TUTUROR!!
Sat Sep 04, 2010 12:45 pm by Ella-chan

» Ost -> Lyrics
Sun Feb 08, 2009 8:16 am by Yume

Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 11 on Thu Jan 02, 2014 7:42 pm

Share | 
 

 Despre anime

Go down 
AuthorMessage
~Kami~
Moderator
Moderator
avatar

Female
Number of posts : 61
Age : 22
Home : City Mall :>:>
Mood : Happy :X:X:X
Registration date : 2009-01-25

Your Popularity
Karma:
2/100  (2/100)
Experienta:
4/100  (4/100)
Activitate:
2/100  (2/100)

PostSubject: Despre anime   Mon Feb 02, 2009 6:04 pm

Death Note (デスノート, Desu Nōto?) este o serie manga creată de Tsugumi Ohba şi Takeshi Obata. Seria gravitează în jurul unui student de liceu care descoperă un carnet cu puteri supranaturale care îi oferă abilitatea de a omorî pe orice al cărui nume este scris în el. Intriga constă în încercarea lui de a crea şi a conduce o lume fără rău folosind carnetul.

Death Note a fost prima dată publicat de editura Shueisha în revista manga Weekly Shōnen Jump din decembrie 2003 până în mai 2006, cu 108 capitole în total. Seria a fost publicată în întregime în 12 volume în Japonia şi America de Nord. Seria a fost adaptată în filme (live-action) lansate în Japonia pe 17 iunie, 2006, respectiv 3 noiembrie, 2006, şi o serie anime difuzată în Japonia din 3 octombrie, 2006 până pe 26 iunie, 2007. De asemenea, un roman bazat pe serie, scris de Nisio Isin, a fost lansat în Japonia pe 1 august, 2006.

Light Yagami este un tânăr inteligent care este nemulţumit de crimele şi corupţia din lume. Viaţa lui se schimbă drastic când descoperă un carnet misterios, cunoscut ca "Death Note". Instrucţiunile din acesta spun că numele omului scris în carnet va muri. Light este la început şceptic de autenticitatea acestuia, dar după o vreme, realizează că Death Note este real. După ce se întâlneşte cu vechiul proprietar al caietului, un shinigami numit Ryuk, Light încearcă să devină "Dumnezeu noii lumi" omorându-i pe toţi cei care îi credea răi şi pe toţi cei care îi stăteau în cale.

După scurtă vreme, numărul mare de morţi inexplicabile ale criminalilor atrage atenţia Interpol-ului şi a unui detectiv misterios cunoscut ca "L", care află repede că criminalul în serie poreclit de public ,,Kira" (derivat din pronunţia cuvîntului killer - criminal) este localizat în Japonia, concluzionînd de asemenea că poate ucide fără a fi în vecinătatea victimelor sale. Light realizează că L îi va fi cel mai mare obstacol şi astfel începe un "joc de-a şoarecele şi pisica" între cei doi.

Light Yagami (夜神 月, Yagami Raito) /Kira

Light este protagonistul seriei Death Note şi un tânăr foarte inteligent, dar plictisit şi îngreţoşat de natura oamenilor, care găseşte din pură şansă caietul lăsat de Ryuk să cadă în lumea oamenilor, cu care descoperă că poate omorî orice om al cărui nume îl scrie în acesta. Este cunoscut de asemenea de fanii care preferă pronunţia literală a numelui său ca Raito.

Odată aflat în posesia carnetului, decide a curăţa lumea de sufletele impure şi care ar duce la auto-distrugerea ei, sau cel puţin păstrarea stării actuale de putrefacţie. Astfel, atrage atenţia lui L, un detectiv renumit, şi încearcă să profite de asta, apropiindu-se de el şi pretinzând că va ajuta investigaţia, în ciuda bănuielilor deja conturate de L în privinţa lui.

L /L Lawliet (エル・ローライト, Eru Rōraito) /Hideki Ryuga (流河 旱樹, Ryūga Hideki) /Ryuzaki (竜崎, Ryūzaki) /Eraldo Coil /Danuve

Cunoscut în general ca L, acesta este considerat cel mai bun detectiv din lume şi preia investigaţia asupra lui Kira de la şirul crimelor. Îl suspectează de la început pe Light, şi decide să participe la universitatea frecventată de Light, folosind numele de Hideki Ryuga pentru scopul de a investiga. Cere ca forţele de ordine să îi spună Ryuuzaki, pentru a menţine discreţia. Iniţial, se disimulează şi îşi maschează puterile de deducere şi prevedere. Are unele ticuri, preferînd să stea pe vine şi nu direct jos, mănîncă numai dulciuri şi ţine obiectele cu delicateţe. L a locuit în Anglia 5 ani şi în timpul acesta a devenit campion la tenis pentru tineret. L ia în secret şi identitatea următorilor doi detectivi recunoscuţi în mod global, Eraldo Coil şi respectiv Deneuve, ceea ce doar el şi echipa de investigare a lui Kira ştiu.

L l-a suspectat mai tot timpul pe Light de faptul că ar fi fost Kira, dar nu îl putea acuza fără dovezi concrete. Chiar şi cînd teoria i s-a dovedit incorectă şi cînd Light nu mai avea memoriile acţiunilor sale ca Kira şi a colaborat în mod corect cu investigaţia, L l-a suspectat în continuare, însă L nu va reuşi să dovedească vinovăţia lui Light.

Într-o scenă aparte, afirmă că niciodată nu şi-a dorit ca Light să fi fost Kira şi că a fost cea mai apropiată persoană de a fi prietenul său, însă există posibilitatea să fi făcut parte din jocul psihologic de pînă atunci dintre cei doi.

Misa Amane(弥 海砂, Amane Misa)/Misa Misa

O fată îndrăgostită de Kira, Misa este un idol al Japoniei şi tinde să poarte haine de stiluri diferite, depinzând de activitate. Este imatură şi se referă la ea la persoana a treia pentru a părea drăguţă. Misa este complet devotată lui Light şi menţionează că s-a îndrăgostit de el la prima vedere. Light o vede totuşi doar ca o unealtă în planurile lui datorită Death Note-ului pe care această îl posedă şi a târgului pe care l-a făcut pentru ochii de Shinigami. Misa îi este aşa de devotată fiindcă ucigaşul părinţilor ei a fost executat de Kira.

În serie, intră în acţiune ca al doilea Kira, înainte de a se duce să-l întîlnească pe Light. Deşi perspicace uneori, face greşeli destul de mari, sau pur şi simplu nu este la nivelul lui L, astfel încît, în curând devine ţinta suspiciunilor lui alături de Light şi ajunge să fie prinsă şi interogată brutal. Devotamentul ei se dovedeşte însă a fi impresionant, necedând şi mai mult decât atât, ajungând să-i ceară Shinigami-ului care i-a adus carnetul cu care ucidea până atunci, să o omoare pentru a scăpa de durere şi de a nu risca să-şi slăbească rezistenţa şi să înceapă să vorbească.

Mello, Mihael Keehl(メロ, Mero, Mihaeru Keru)

Mello a fost un orfan care a crescut cu Near în adăpostul lui Watari pentru copii înzestraţi. Asemenea lui Near, Mello este unu dintre candidaţii pentru a deveni succesorul lui L. Asemenea lui L, lui Mello îi plac dulciurile, adesea fiind vazut mâncând ciocolată. Mello de obicei poartă haine de piele, spre deosebire de Near şi L.

Near, Nate River (ニア, Nia, Neito Riba)

Near este candidatul principal pentru a deveni succesorul lui L şi îşi spune N în timpul investigaţiei. Acesta se aseamănă cu L în multe privinţe cum ar felul în care lui L îi place să se joace cu lucruri ca furculiţe şi cuburi de zahăr, fiind prezentat adesea jucându-se cu părul sau cu jucării. Near, de asemenea, stă aşezat într-un fel mai ciudat, asemanator lui L dar cu mici diferenţe. După ce îi propune lui Mello să-şi alăture forţele să lupte împotriva lui Kira, iar acesta îl refuză, Near obţine sprijinul Guvernului Statelor Unite şi creeaza SPK(Provizia Special pentru Kira)o organizatie formata din 4 membrii(Inclusiv Near) menita sa-l gaseasca si sa-l condamne pe Kira.

Teru Mikami(魅上 照, Mikami Teru)

Mikami a fost ales de către Light ca fiind al patrulea Kira, după ce Light a decis că este prea periculos să ţină carnetul aproape de el sau de Misa, atâta timp cât erau sub supravegherea lui Aizawa şi lui Mogi. Mare suporter al lui Kira, Mikami împarte multe idealuri, gânduri şi priorităţi cu Kira, şi este extaziat când descoperă că, Kira, idolul lui, l-a ales pe el.

Soichiro Yagami(夜神 総一郎, Yagami Sōichirō)

Tatăl lui Light şi ofiţer de poliţie, acesta conduce echipa de investigaţii în cazul Kira. Când L începe să-l bănuiască pe Light ca fiind Kira, acesta refuză să creadă acest lucru şi într-un final moare, necrezându-l. Soichiro este tipul poliţistului cinstit cu un simţ dezvoltat al justiţiei.

Hirokazu Ukita(宇生田 広数, Ukita Hirokazu)

Membru al echipei de investigaţii în cazul Kira, este descris ca fiind "tânăr" şi "curajos" şi un mare fumător. Când Misa forţează Sakura TV să transmită un mesaj, dându-se Kira, Ukita se grăbeşte spre postul de televiziune, dar este omorât de ea.

Kanzo Mogi(模木 完造, Mogi Kanzō)

Acesta este unul din cei mai dedicaţi membri ai echipei de investigaţii, dar şi unul dintre cei mai reţinuţi. Mogi vorbeşte rareori, nici chiar atunci când cineva îi prezintă o idee cu care este de acord. Acesta se foloseşte de numele de Kanichi Moji(模地 幹一, Moji Kan'ichi) pentru a-şi proteja identitatea.

Shuichi Aizawa(相沢 周市, Aizawa Shūichi)

Folosind numele fals de Aihara(相原) pentru a-şi proteja identiatea, acesta este primul care, după moartea lui L, îl suspectează pe Light să fie Kira şi apoi contribuie la combaterea lui, devenind şeful echipei de investigaţii.

Touta Matsuda(松田 桃太, Matsuda Tōta)

Acesta este cel mai tânăr membru al echipei de investigaţii. Entuziasmul lui nu poate fi comparat cu al niciunui alt membru din echipa, dar lipsa sa de experienţă este câteodată dăunătoare investigaţiei. Lucrând cu foarte mulţi poliţişti talentaţi, Matsuda a dezvoltat un complex de inferioritate, iar mulţi se simt iritaţi din cauza comportamentului său.

Ryuk (リューク, Ryūku)

Ryuk este Shinigami-ul care scapă un Death Note în tărâmul oamenilor, ulterior descoperit de Light. Este dezvăluit că Ryuk a făcut-o intenţionat din plictiseală, fiindcă nu prea avea ce face în lumea Shinigami-lor. Ryuk are o plăcere mare pentru mere şi trece printr-un gen de sevraj dacă nu mănîncă vreunul mult timp. Spune că merele sunt pentru Shinigami ca ţigările şi băutura pentru oameni. Se pare că deasemenea îi plac jocurile video. Mai menţionează că este sfios pe lângă fete. Pentru un timp, este Shinigami-ul personal a lui Mikami.

Rem (レム Remu)

Rem este un Shinigami care-i dă Death Note-ul ei Misei. Spre deosebire de Ryuk, care priveşte oamenii cu amuzament, Rem are grijă şi chiar o asistă pe Misa. Chiar motivul ei de a ajunge în lumea oamenilor este această fată, pentru care aruncă Death Note-ul shinigami-ului care a murit pentru ea lângă aceasta, ghidând-o şi ajutând-o pe parcursul anime-ului. Forma ei fizică este foarte scheletică, cu mîini lungi, asemănătoare şirei spinării.

Sidoh (シドウ, Shidō)

Cel de-al treilea Shinigami văzut în lumea oamenilor şi originalul proprietar al carnetului pe care Ryuk l-a scăpat la începutul seriei. Iniţial, după intrarea în lumea oamenilor, acesta îl urmează pe Ryuk pentru a primi înapoi carnetul.


În lipsa unor traduceri oficiale în limba română, ne vom referi la "Death Note" în traducere ca şi "Caietul morţii" sau "Carnetul morţii", nume folosite de traducătorii şi fan-subburile româneşti. Acesta este descris, în cel mai simplu mod, în primele apariţii din serie, ca o unealtă a shinigami-lor de a ucide oameni, pentru a le lua timpul rămas de trăit în favoarea lor, astfel conferindu-le acestor fiinţe viaţă aproape nelimitată. Odată căzut în lumea umană însă, aparţine celui ce pune mâna pe el primul, iar Shinigami-ul răspunzător de caiet este obligat să stea lângă deţinătorul uman până carnetul este distrus sau umplut, moment în care numele deţinătorului uman va fi trecut într-un alt carnet de Shinigami-ul care i-a fost aproape.

Carnetul are câteva zeci de reguli, unele necunoscute chiar de Shinigami înşişi, dar descoperite pe parcurs de Light prin teste mai mult sau mai puţin complicate. Ryuk scrie o parte din ele pe carnet, probabil doar cele cunoscute de el, sau cele pe care le consideră mai importante, în engleză, limbă pe care o consideră universal inteligibilă de oameni, pentru a fi sigur că note-ul va fi folosit:

* Omul al cărui nume va fi scris în acest carnet va muri.
* Efectul caietului nu va acţiona dacă cel ce scrie numele nu are faţa acelei persoane în capul lui/ei. Astfel, oamenii ce împart acelaşi nume cu victima intenţionată nu vor fi afectaţi.
* Dacă va fi scrisă cauza morţii în 40 de secunde de la scrierea numelui, aceasta va fi valabilă.
* Dacă nu va scrisă nici o cauză a morţii, persoana va muri de un simplu atac de cord.
* După scrierea numelui şi cauzei morţii, detaliile morţii ar trebui scrise la 6 minute şi 40 de secunde după acestea.

Manga

Death Note a fost iniţial publicat de editura Shueisha în Weekly Shōnen Jump din decembrie 2003 până în mai 2006, având în total 108 de capitole. Mai târziu, capitolele au fost strânse în 12 volume. Un al 13-lea volum a fost lansat, intitulat "Death Note-How to read" care elucida unele mistere cum ar fi destinele unor personaje. Într-un final, "Death Note" a fost licenţiat pentru publicaţia Nord Americană Viz-Media, iar primul volum în limba engleză a fost lansat pe 4 octombrie 2005. "Death Note" a mai fost tradus în multe alte limbi, incluzând engleză, germană, chineză, portugheză şi spaniolă.

La momentul de faţă, "Death Note" a fost vândut în aproape 20 de milioane de exemplare în Japonia, iar în 2006 a fost nominalizat "Cea mai bună Manga" la American Anime Awards.

Death Note a fost de asemenea adaptat într-un film live-action în două părţi, lansat în 2006. Ambele au fost regizate de Shūsuke Kaneko, produse de televiziunea Nippon şi distrubuite de filiala din Japonia a Warner Bros. În prezent, o continuare este în producţie, regizat de Hideo Nakata, preconizat a fi un prolog despre personajul detectivului ce luptă pentru oprirea acţiunilor ucigaşe, L, şi va fi lansat în 2008.

Primul film, cunoscut sub simplul nume de Death Note, a avut premiera în Japonia pe 17 iunie 2006 şi a fost primul la încasări în cinematografele nipone timp de 2 săptămâni, surclasând Codul lui DaVinci. Este în mare parte fidel manga-ului, începând cu acţiunile lui Light în plin şir de ucideri, continuând imediat cu prezentarea trecutului lui cu un an în urmă, şi sfârşindu-se cu întâlnirea cu L.

Al doilea film, Death Note: Ultimul nume, a avut premiera pe 3 noiembrie 2006 şi a atins cotele cele mai înalte ale cinematografelor imediat, rămânând acolo timp de 4 săptămîni şi câştigând peste 5,5 miliarde de yeni până la sfârşitul anului. Acesta din urmă a urmat iarăşi cursul manga-ului, cu unele diferenţe-cheie.

[Sursa: Wikipedia]
Back to top Go down
View user profile http://hinata-uchiha.hi5.com
 
Despre anime
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Got your hands on a new anime/manga title? Discuss here!
» Mai-HiME: Manga or Anime?
» If a third Mai-series anime came out, what do you want to see?
» Denerop's Mai-HiME/Otome & anime work here!
» [Debate] Do you think Mamoru was more romantic in the anime or manga?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
my-anime-forum :: Anime :: Death Note-
Jump to: